1998 senesinden bu yana birçok eğitim notu hazırladım, görüşlerimi ve gözlemlerimi kayıt altına aldım. Bu yazılarımın bir kısmını internette çeşitli mecralarda da yayınladım. Özellikle doğa yürüyüşçülüğü ile ilgili birçok yazım yayınlandı. Sonra bir baktım ipin ucu kaçmış, yazılarım rastgele kullanılmaya başlandı. Bunları toparladım ve 2006'da ilk kitabım olan "Doğada Yapılan Yürüyüşler Trekking & Hiking" i yazdım. Bu kitabımın basılması da ancak 2010 yılında nasip oldu.
"Doğada Yapılan Yürüyüşler Trekking&Hiking" isimli kitabım basıldıktan sonra çok kısa bir sürede birçok kitaba, bir çok valiliğin, belediyenin turizm master planlarına, birkaç bitirme tezine ve birçok internet sitesine (klüp, dernek, bilgi kaynağı v.b.) ciddi oranda kaynak oldu. Bundan da mutluyum tabiki. İlk baskısı tükendiği ve yeniden istek aldığı için 2020'de 538 sayfaya genişletip, güncellediğim ikinci baskıyı 2021 yılında çıkartım.
"Doğada Yapılan Yürüyüşler Trekking & Hiking" benim ilk kitabım değil, bunca sene içerisinde tembelce yazdığım ve tembellikten üzerine düşmeyip, hala basılmayı bekleyen 3 kitabım daha vardı. Yine nasip oldu bunlardan biri olan hayatta kalma konularını içeren ikinci kitabım "Hayatta Kalmanın Kitabı" Üçüncü kitabım macera sporları ve adamları üzerine konu ve biyografiler içeren "Limitlerde Gezenler" ve dördüncü kitabım da içeriği asker şiirleri olan "Askerce" de basım sıralarını beklemektedirler.
DOĞADA YAPILAN YÜRÜYÜŞLER TREKKING & HIKING Yazım: 2006 / Basım: 2010 - (1.Baskı)
"Trekking özellikle, doğanın yakından görülerek, detaylı incelenerek, sürekli güç sarf edilerek, irade gösterilerek yapılan bir yürüyüş ve keşif aracı olduğu için, motorlu araçlarla yapılan doğa turlarına göre daha üstündür. En önemli özelliği de kişinin iradesini ve dayanıklılığını kuvvetlendirmesidir. Doğada yapılan yürüyüyüşler, sağlıklı olan herkese hitap eden bir yaşam şeklidir. Şehrin verdiği sıkıntıdan, yıpratıcılığından uzaklaşmak için önce temiz havaya, sonra da sessizliğe ve gizeme ihtiyacımız vardır. Bunu da insan yapısı ortamdan uzaklaşarak, doğaya giderek sağlayabiliriz. Bu kitapda doğayı tanımaya başlamanın ilk ve kalıcı adımları olan yürüyüş sporunun özelliklerini, ruhunu ve inceliklerini göreceksiniz."
DOĞADA YAPILAN YÜRÜYÜŞLER TREKKING & HIKING Genişletilmiş Yazım: 2020 / 2. Baskı: 2021
"Doğa Yürüyüşleri (Trekking ve Hiking) incelikli ve özel faaliyetlerdir, kapsamları çok geniştir. Uzun süre deneyim sahibi olmadıkça görünmeyen ve fark edilmeyen birçok özelliği saklarlar içlerinde. Özellikle de trekking, birçok disiplini bünyesinde barındırır. Hedef gözetmez, geniş bir menzile sahiptir. Her türlü coğrafyada, her türlü mevsimde, her türlü iklimde yapılabilir. Hayatta kalma, dağcılık, navigasyon, bushcraft, woodcraft, fitness, beslenme, metoroloji, sosyoloji, psikoloji, liderlik, izcilik, hatta askerlik ve denizcilik bilgilerini dahi içerir. İşte bu kadar geniştir. İyi bir dağcı olabilirsiniz, iyi bir orienteeringci olabilirsiniz, iyi bir yamaç paraşütü pilotu olabilirsiniz, iyi bir kanocu olabilirsiniz, iyi bir bisikletçi olabilirsiniz veya iyi bir bushcraftçı da olabilirsiniz veya bir başkasını; ancak bunların hiçbiri gerçek bir doğa yürüyüşçüsü olmak için tek başına yeterli değildir."
ÇEVİRİM: BUSHCRAFT 101 VAHŞİ DOĞADA HAYATTA KALMA SANATI Çeviri Tarihi: 2022
"Bushcraft 101, vahşi doğada hayatta kalma ve kendi kendine yetebilme uzmanı Dave Canterbury tarafından yazılmıştır. Doğada geçirdiğiniz zamanı en iyi şekilde değerlendirmeniz için tavsiyeler vererek sizi bir sonraki maceranıza hazırlamayı amaçlar. Bu değerli kılavuz, hayatta kalabilmenin beş donanım grubu olan kesici aletler, koruyucu/örtücü malzemeler, yakma malzemeleri, taşıyıcı malzemeler ve bağlama malzemelerini kapsar. Sadece çevrenizde var olan kaynakları kullanarak doğanın güzelliğini ve heyecanını derinlemesine yaşamanıza yardımcı olacak birincil hayatta kalma becerileri sunmaktadır."
HAYATTA KALMANIN KİTABI İlk Yazım: 2008 / Güncellenme: 2023 / Basım: 2023
"Hayatta Kalma Nedir? Benim hayatta kalma olgusuna ve durumuna yaptığım açıklama ve yaklaşımım şudur; "Hayatta kalma, beklenmeyen veya beklenilen bir kaza, savaş, mahrumiyet, esaret, doğal afet, kaybolma gibi daha birçok durumda elde bulunan suni kaynaklar, çevremizde bulunan tabi kaynaklardan faydalanarak, her türlü bilgi ve tüm yaşam tecrübelerimizle yaşamımızı sürdürmek için yapılan ve yapılacak yaşamı devam ettirme çabaları bütünüdür (2003)" Doğada hangi maksatla bulunulursa bulunulsun, yaşayabilmek için, eve dönüşün garantisini sağlayabilmek için bir şekilde hayatın güvenceye alınması gerekir. Bu güvenceyi ilk sağlayan şey kendiniz ve hayatta kalma kabiliyetinizdir. Hayatta kalabilmek, panik yapmamaya, akılcı düşünüp, bilgiyi ve malzemeyi kullanabilmeye, gerçekten yaşamayı istemeye ve irade gösterebilmeye bağlıdır. Kısacası hayatta kalıp kalmamamız, bize ve o anki tavır ve hareketlerimize bağlıdır. Bunu sağlamak için verilen uğraş da neredeyse bir savaş olmaktadır. Ama bu savaşı kazanmak için öncesinde yapılan uzun eğitim ve çalışma uğraşları da bir sanat olmaktadır.
Satış Linki »