Doğada yönümüzü bulmada çok çeşitli imkanlar vardır. Bunlardan biri de pusuladır. Ancak pusula yalnız başına sadece bize yönümüzü gösterecektir.
Bulunduğumuz noktayı ve gideceğimiz noktayı bilmek ve kendimize bir rota çizmek için haritaya ihtiyaç duyarız. Pusula ve haritamızı yan yana getirdiğimizde yeni yerleri kaybolmadan ve keyif alarak keşfederiz.
GPS ile teknolojinin son imkanlarından faydalanmış olur, birçok koordinatı ve veriyi rahatlıkla takip edebiliriz.
Bu program doğru ve keyifli bir aktivite plânlamak için gerekli olan harita okuma, rota çıkartma ve genel navigasyon bilgilerini öğretmek maksadı ile düzenlenmiştir.
Çok sayıda teknik bilgi ve hesaplama gerektirdiğinden sınıf içi derslere katılım mecburidir.
KURS ŞEKLİ VE EĞİTİMİN İÇERİĞİ:
Sınıf Dersleri: 1 gün, toplam 8 saat süreli, görsel destekli zorunlu derslerdir.
Pusula ve çeşitleri, harita ve çeşitleri, pusula/harita ikilisinin doğru kullanılması ve birbirlerine olan gerekliliği, harita okuma, koordinat okuma, rota çıkartma, gps takibi ve diğer konular işlenir.
Arazi Uygulaması: 1 gün, toplam 8 saat süreli, yürüyüşlü uygulama eğitimidir.
Verilen koordinatları bulup rotayı takip etme, yeni rota belirleme, seri şekilde pusula ile haritayı yönüne koyma, bulunulan noktayı haritada bulup işaretleme, varılacak olan mesafeyi ve süreyi hesaplama çalışmaları yapılır.
Bu arazi çalışmasında kursiyerler araziye birbirlerinden ayrı olarak tek başlarına bırakılırlar ve 15 km'lik rotayı tamamlamaya çalışırlar.
GEREKLİ MALZEMELER:
Gerekli malzemeleri öğrenmek için...
tıklayınız »